Západ slunce nad Brníkem

Středočeské Středohoří skrývá mnoho kouzelných koutů, ale jedním z nezapomenutelných zážitků je cesta na západ slunce nad kopcem Brník. Tato malebná lokalita se nachází jen pár kilometrů od města Louny a poskytuje návštěvníkům úchvatný pohled na krajinu, která se postupně ponořuje do večerního klidu.

Auto jsme zaparkovali na okraji obce Chraberce. Naše první kroky vedli nejdříve na vrchol kopce Oblík a dále přes vrchol kopce Srdov na vrchol Brníku. Cesta je poměrně obtížná. Místy musíte zdolávat cestu po kamenech.

Vrcholu jsme dosáhli právě včas. Když slunce pomalu klesalo za obzor, začala hra světla a stínů. Vrchol kopce Brníku se měnil na přirozený amfiteátr, kde každý detail přírody získával nádech magie. Barvy oblohy se postupně měnily od jemných odstínů modré k oranžové a růžové. Oblaka, zpočátku bílá, přecházeli do odstínů fialové a červené. Zvuky přírody nás obklopovaly – šelest větru, cvrkot cvrčků a zpěv ptáků.

Cesta na západ slunce nad Brníkem v Středočeském Středohoří je nezapomenutelným dobrodružstvím pro každého, kdo hledá spojení s přírodou a chce prožít krásu české krajiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *