Lipenská víla

Patronka Lipenského jezera vznikla na základě sázky starosty Lipna a senátora Tomáše Jirsy se starosty Frymburka a Lipna v roce 2010 před senátními volbami. V případě vítězství měl sochu koupit. Po svém znovuzvolení do senátu svůj slib dodržel, sochu koupil a věnoval ji Lipnu a Frymburku. Bronzová socha v životní velikosti byla odhalena 23. 4. 2011.

Přívoz Frýdava – Frymburk

My jsme se k Lipenské víle nechali převézt přívozem z Frýdavy do Fymburku. Přívoz jezdí od dubna do října každou hodinu. Jen za velmi špatného počasí přívoz nejezdí.

Z Frymburku jsme pokračovali po cyklostezce vedoucí do Lipna. Lipenskou vílu potkáme asi po třech kilometrech. Stojí na skalním výběžku a díky ní můžeme dobře pozorovat kolísání vodní hladiny.

Restaurace Stodola

Naše cesta od víly pokračovala další pět kilometrů na oběd do restaurace Stodola. Restauraci najdeme u informačního centra Lipno v těsné blízkosti hotelu Element. Za nás bezkonkurenčně nejlepší restaurace z celého Lipna a okolí. Interiér restaurace je v moderním stylu s otevřenou kuchyní. Čepují zde skvělou tankovanou Plzeň 🍻.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *