Benecko na běžkách

Napadl první sníh ❄ roku 2022, sluníčko svítilo a tak by byl hřích zůstat doma. Odjeli jsme s přáteli na Benecko a hned druhý den ráno jsme vyrazili na výlet na běžkách .⛷

Okruh jsme začali na Benecku, po 2,4 kilometrech zastavujeme na první pivo 🍺 v občerstvení na Rovinkách. Další cíl byl Horní Mísečky, téměř celá cesta vede do kopce, takže se na to dobře posilněte. Po necelých 7 kilometrech konečně Horní Mísečky. My pokračujeme dalších 7 kilometrů přes Kozlí Hřeb okolo Janovy hory až k restauraci Tereza. Cestou se můžete kochat krásnými výhledy na Sněžku, Medvědín a Labskou boudu.

Chata Tereza

Jestli hledáte dobrou restauraci v okolí Benecka mám pro Vás dobrou zprávu. Chata Tereza je ta pravá volba. Nachází se na Janově Hoře nad obcí Vítkovice. Majitelé dávají do své práce celé své srdce a je to zde vidět na každém kroku. Restaurace má své osobní kouzlo a jídlo je naprosto excelentní. Sem se člověk musí vrátit, aby uvěřil, že to nebyl sen. My se sem opakovaně vracíme jak v létě tak v zimě. Bývá tu dost plno, takže doporučuji rezervaci.

Unavení, ale s plným žaludkem se šlo domů mnohem lépe. Zapadající sluníčko v zádech vytvořilo neskutečnou romantiku, a tak posledních 5 kilometrů už nebylo takový problém. Celková délka trasy byla 20 kilometrů. Já jsem stála na běžkách po mnoha letech, a tak se mně zdála trasa náročnější, ale už teď se těším na léto až si tuto trasu projedeme na kole.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *