Cyklovýlet po Šumavě

Byl poslední říjnový víkend, nebe bez mráčku, sluníčko nám svítilo na cestu a stromy hrály všemi barvami. Den byl jako stvořený pro celodenní výlet na kole. Náš start a zároveň i cíl byla Kvilda. Celý okruh měřil 53 kilometrů.

Bučina

První zastávkou po 7 kilometrech jízdy byl Hotel Alpská vyhlídka na Bučině. Je to nejvýše položený hotel na české straně Šumavy s úchvatným výhledem. Při dobré viditelnosti jsou vidět rakouské a německé Alpy. Hned pod holetem nalezneme repliku železné opony. Je symbolickým svědkem neblahých let.

Jezero Reschbachklause

Druhou zastávkou po 3 kilometrech bylo jezero Reschbachklause. 36 metrů dlouhá vodní nádrž byla vybudována na potoku Reschbach. Udržuje maximální hloubku 5 metrů. Délka jezera činí 215 metrů.

Knížecí Pláně

Třetí zastávkou po 6 kilometrech byl Penzion Hájenka na Knížecích Pláních. Bez návštěvy tohoto místa by to nebyla pravá Šumava. Tahle hájenka má své osobní kouzlo. Manžel zde nejvíc ocenil super devítku Březí Kozu🍺.

Strážné

Čtvrtou zastávkou po 10 kilometrech bylo Strážné. Cesta vedla po zelené turistické značce kolem Žďáreckého jezírka. Ve Strážném jsme zašli do vietnamské restaurace na oběd. Ze všeho nejvíc jsem se těšila do cukrárny Gelaterie. Každý den zde s láskou a trpělivostí vyrábějí čerstvé lahodné krémy a sorbety. V sezóně zde můžete ochutnat až 22 druhů zmrzlin🍦.

Cesta zpět vedla opět přes Knížecí Planě, ale tentokrát po žluté turistické značce přes Polku. Cesta na Knížecí Pláně je 12 kilometrů dlouhá. Domů, ale směrem na Borovou Ladu po cyklostezce na Kvildu dalších 12 kilometrů.


Cyklovýlet byl náročný, ale jsou dny, na které se nezapomíná a tohle byl jeden z nich. Byli jsme po dlouhé době zase celá rodina spolu a užívali si vítr ve vlasech. Člověk si nevybírá, co všechno ho v životě potká, ale vždy si můžeme vybrat, jak s tím naložíme. My si ten den vybrali a naplnili ho smíchem, pohodou a láskou💚

Celková mapa trasy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *